Het nieuwe EGS'20 logo! 19/05/2020

Beste EGS’20-ers!

Nu mogen we het echt zeggen! Afgelopen zaterdag konden jullie allemaal getuigen zijn, al ging het verbinding technisch soms met horten en stoten, van de officiële fusie tussen Estria, GVV’57 en SCV’58. Vanaf 1 juli a.s. gaan we dan officieel verder als EGS’20. Een historisch moment in de voetbalgeschiedenis van de gemeente Grave. Met overgrote meerderheid kozen jullie vóór de fusie. Deze overgrote meerderheid is ook nodig, willen we er met zijn allen een succes van maken.

Het is enorm belangrijk dat de leden hun mening kunnen laten horen. Zo zijn de leden aan het woord geweest bij het kiezen van de nieuwe naam van onze vereniging, EGS’20. Hebben de leden hun stem kunnen laten gelden bij de clubkleuren en het bijbehorend tenue. Als laatste zijn de leden aan het woord geweest wat betreft het nieuwe logo van EGS’20. Iedereen mocht een creatie insturen, hiervan heeft de projectgroep naam-tenue-logo in samenspraak met de stuurgroep een drietal logo’s geselecteerd. Uit deze drie logo’s hebben jullie, de leden, je favoriet mogen kiezen.

Met 46% van de stemmen hebben jullie je uitgesproken voor onderstaand logo:
Zie (bijlage)

Het logo is ontworpen door Hans Huizing. Leuke bijkomstigheid is dat Hans ook de ontwerper is van alle drie de huidige logo’s van Estria, GVV’57 en SCV’58. Hans heeft bij zijn ontwerp een korte motivatie mee gestuurd. Deze willen we graag met jullie delen, zie onderstaande:

Korte motivatie van mijn ontwerp
De enigszins gestileerde vorm van het embleem van EGS ’20 is gebaseerd op de klassieke vorm van een schild en een traditioneel embleem. Dit om te refereren aan de grote historie van de fuserende clubs. Het lettertype dat ik gebruikte is de Avenir Next Bold en is geen trendy letter omdat deze slechts van korte duur interessant is.
Ik ben van mening dat een embleem altijd een tijdloze uitstraling moet hebben.
De bal is de bal zoals iedereen die wel kent.
Deze is opgebouwd uit 5 en 6 hoeken en symboliseert het voetbal in de breedste zin van het woord. Om de positieve lijn in de toekomst te accentueren heb ik de bal een opwaartse richting gegeven en deze loopt altijd van links naar rechts.
Alles wat overbodig is heb ik bewust weggelaten. Dat leidt de aandacht alleen maar af.
De drie subtiele snelheidslijnen in de bekende clubkleuren van Estria, GVV’57 en SCV’58 hebben dezelfde richting om de gelijkgestemdheid en de eensgezindheid van de clubs te benadrukken.
Om het embleem visueel los te laten komen van de zwarte achtergrond van het tenue heb ik een witte outline om het schild geplaatst.
Op een witte achtergrond is de zwarte outline uiteraard van toepassing.
Ik spreek de hoop uit dat onder mijn ontwerp van het embleem van EGS ’20 nog heel veel sportieve successen behaald mogen worden...

Hans Huizing
Ontwerper en oud GVV’57-er

Wij willen Hans, en alle andere inzenders van logo’s, uiteraard enorm bedanken voor de genomen moeite! Wij kijken er met genoegen naar uit om dit prachtige logo op de tenues te zien prijken komend seizoen!

Met sportieve groet,
Projectgroep Naam-Tenue-LogoTerug naar het overzicht