GVV'57 JO9-1 KAMPIOEN Hoofdklasse 1.2 17/05/2017

Op woensdagavond 17 mei 2017 is de JO9-1 kampioen geworden na een spannende 1-2 winst bij JVC Cuijk. Voor zover onze kennis reikt een historische prestatie in het GVV'57-bestaan. Nog nooit werd een GVV'57-team kampioen in de hoofdklasse.

Dat het een spannende wedstrijd zou worden werd al duidelijk in aanloop naar de avondwedstrijd in Cuijk. Na de recente knappe winst op Volharding JO9-1 en ook de laatste horde van S.V. Venray, was dit dé wedstrijd waar het om ging. Beide ploegen hadden 22 punten uit 8 wedstrijden, waarbij JVC een veel beter doelsaldo had. De opgave was duidelijk. Winnen van JVC! 

De druk was ook goed te voelen in de JO9-1 groepsapp. Deze draaide op volle toeren. De trainers moesten het terras op om rustig te blijven, sommige voetbalschoenen bleken een paar uur voor de wedstrijd kapot te zijn, over parasols voor verkoeling werd gesproken, het fruit voor in de rust was punt van discussie en zelfs de temperatuur ter plaatse werd nauwkeurig in de gaten gehouden. Nadat de file richting de Groenendijkse kampen was overleefd en zij op de velden van Cuijk waren aangekomen, kwamen de rust en de normale wedstrijdpatronen weer terug. De mannen konden zich vertrouwd omkleden en samen de tactiek en opstelling doornemen.

De trainers, Dave & Joren, hadden er volle bak vertrouwen in. Al waren de omstandigheden niet makkelijk. We speelden namelijk op kunstgras, het was dik 30 graden en het was natuurlijk een uitwedstrijd. 

Na het eerste fluitsignaal bleek JVC flink gebrand op een snelle goal, met snel technisch spel werden de Graafse jongens flink onder druk gezet. Hierbij speelde de spanning maar ook het wennen aan kunstgras een flinke rol. Toch kwam GVV'57 na 10 minuten wat beter in de wedstrijd, ze begonnen eindelijk te voetballen. De wedstrijd ging redelijk gelijk op, al had JVC de beste kansen. Dit mondde zich uit in een levensgrote kans van JVC. Voor open goal werd hoog overgeschoten. Gelukkig maar. De eerste helft was erg fysiek en het uithoudingsvermogen werd flink op de proef gesteld. Gelukkig stelde de KNVB-scheidsrechter de nodige drinkpauzes in. We gingen de rust in met een 0-0 stand. Hier konden de Graafse supporters, die met grote getalen waren komen kijken, mee leven.

De tweede helft begon hetzelfde. Twee teams die aan elkaar gewaagd waren met een flinke slag om het middenveld. Uiteindelijk was het Milan die vrij snel de 0-1 scoorde met een acrobatische intikker. De blijdschap en rush die hij maakte naar de andere helft van het veld, verraadde veel van de opluchting en het besef dat het mogelijk was om vandaag kampioen te worden. Redelijk snel na deze goal viel echter de 1-1. Misschien wel een terechte stand als je de wedstrijd zo bekeek. Maar de Graafse leeuwen wilden meer en begonnen steeds vaker voor de goal van JVC te verschijnen. JVC met een aantal zeer technische voetballers zette hier ook zeker het nodige tegenover. Toch was het Wessel die, net als bij SV Venray, de verlossende 1-2 binnen schoot. Met een mooi schot hoog in het doel, bracht hij iedereen die GVV ’57 lief had in extase. 

Daarna volgde een strijd die gevoelsmatig eeuwig duurde. JVC bleef maar komen, maar de verdediging stond vandaag als een huis. Veel ballen werden misschien de diepte zonder bestemming ingeschoten, maar goed weg is weg en het enige dat telde was winnen! De tijd ging enorm langzaam, maar met het doorzettingsvermogen en de wil om te winnen kon het eigenlijk niet meer mis. In de spaarzame aanvallen die GVV '57 plaatste werden kostbare minuten gewonnen. Ook de scheidsrechter kon er vandaag geen genoeg van krijgen en liet lang doorspelen. 

En toen kwam het verlossende fluitsignaal. Alle voetballers en trainers van JO9-1 vlogen elkaar in de armen. De supporters bleven maar juichen. Een fantastische prestatie is neergezet!

 De voetballers Tim, Tijn, Roan, Caelan, Pim, Delano, Rens, Lennard, Willem, Wessel en Milan plus natuurlijk de trainers Dave en Joren. Van harte gefeliciteerd met dit kampioenschap! 

We zijn super trots op jullie!

Verslaggever Ramses Peppinck

 

Spelers en begeleiding namens GVV '57 GEFELICITEERD!!!Terug naar het overzicht